Hentech International Trading BV, kortweg HIT BV, is in maart 2013 door Alain Hendriks opgericht. De ondernemer wil een organisatie opbouwen die zich op meerdere vlakken onderscheidt in de wereld van internationale handel en industriële dienstverlening. Daarbij gaat HIT BV een exclusieve samenwerking aan met enkel toonaangevende fabrikanten, allemaal specialisten en marktleider op hun gebied.

De Schmid Group uit Freudenstadt (D) is bekroond als een van de snelst groeiende en meest innovatieve bedrijven uit het Duitse midden- en kleinbedrijf. Verder werkt HIT BV samen met Schmoll Maschinen uit Rödermark (D). Europees marktleider op het gebied van CNC gestuurde boor- en freesmachines voor de PCB-industrie. Ook staat dit Duitse bedrijf bekend om haar zeer uiteenlopende en vooruitstrevende lasertechnologieën voor verschillende toepassingsgebieden. Denk hierbij aan keramiek, Cu, Pi, glas epoxy en plastics. De firma Impex uit Oostenrijk sluit hier naadloos op aan met haar meetmachines en dienstverlening voor eerdergenoemde technologieën.
Tevens werkt HIT BV zeer nauw samen met Hölzer Systeemtechnik (D), dat in een niche voorziet. Het bedrijf kan depanellizeren en tevens laser of inkjet markeren van bestückte PCB's. Hölzer Systemtechnik ontwikkelt ook al meer dan 40 jaar klantspecifieke oplossingen voor onder andere Bosch, Siemens en Thales.
Op het gebied van verbruiksmaterialen is HIT BV tevens actief in de vorm van de exclusieve vertegenwoordiging van Beckers Industrial Coatings (BIC) uit Dormagen (D). Dit bedrijf blinkt uit in het ontwikkelen van klantspecifieke surface coating, met en/of voor de (eind)klant. BIC kent een grote verscheidenheid aan toepassingsgebiedenm maar is zeer sterk in de Consumer Design Finishes (bijvoorbeeld: Audi, Nokia en Saeco) tot aan speciale militaire toepassingen.

Groeiende firma
Momenteel zijn wij druk doende met opbouw van onze nieuwe firma en de daarbij behorende website. Aangezien onze activiteiten zich continu uitbreiden hebben wij nog geen definitief format voor onze website. Wij vragen dan ook uw begrip voor het feit dat wij als jonge organisatie in een rap tempo groeien en dit groeistuipen met zich meebrengt.